За нас

КОНТЕСА БГ ЕООД се стреми да Ви предложи най - доброто и лечебното от НАТУРАЛНАТА БЪЛГАРСКА КОЗМЕТИКА. 

Ние сме официални Дистрибутори на БАН - на марките: 

SeaStars, Black SeaStars, Solilug  (разработени на базата на Стабилизирана Черноморска луга и лечебна кал от Поморийското и Бургаското солени езера), произведени от ИОНХ-БАН /с ръководител на проекта доц. Стефка Тепавичарова/. Продуктите са подходящи за ТАЛАСОТЕРАПИЯ, с доказан лечебен, профилактичен и козметичен ефект. 

Широко е приложението им в SPA, Wellness, физиотерапевтични и фитнес центрове, спортната медицина, балнеосанаториуми, козметични студия, сауни, в домашни условия.

Съдържат богат, важен във физиологично отношение минерален състав, микроводорасли и микрофауна, типични за нашите солени езера. Съдържанието на биогенния елемент магнезий е доминиращо.

Минерализират организма. Стимулират защитните реакции и регенеративните тъканни процеси.

Имат широк антимикробен спектър - оказват изразено противовъзпалително и антисептично действие.

Приложими са и при лечение на ревматизъм, артрози, дископатия, възпаление на околоставните тъкани, радикулит, неврити, мускулни болки, в спортната медицина, кожни раздразнения и заболявания (псориазис, акне), настинка, нервно напрежение, депресия, грип, ларингит, фарингит , синуити, възпаления в устната кухина, пародонтоза и др.

 

ZEOIN - производител: ЗЕОЛИН ЕООД, създаден в сътрудничество с ИОНХ-БАН, с цел производство на напълно натурални козметични продукти, базирани на природния минерал ЗЕОЛИТ (КЛИНОПТИЛОЛИТ).

Клиноптилолитът се счита за напълно безопасен и нетоксичен за перорално приложение при хора и животни. Това включва бебета, деца, бременни жени и кърмачки. Клиноптилолитът е порест минерал, съставен предимно от алуминий, силиций и кислород. Той е мощен адсорбент. На микроскопско ниво се вижда, че скелетът му има структурата на пчелна пита, с високопорьозна и обширна реактивна повърхност от 450 кв. метра на един грам. Именно тази структура придава на клиноптилолита уникални свойства. Натоварената с отрицателно електричество повърхност дава възможност минералът клиноптилолит да привлича и задържа катиони от средата, в която се намира и от своя страна да отделя други. Поставен във водна среда, клиноптиолитът елиминира всички вредни за човека вещества от нея, включително и радиоактивно замърсяване. Той има силно въздействие върху човешкия организъм. Пречиства отровите в организма, поети чрез въздуха и храната.

Какво е полезното действие на зеолита:

1. Силен антиоксидант. Клиноптилолитът е най-мощното детоксикиращо средство помагащо на организма да се защити от свободните радикали

2. Улавя и извежда от организма нитрозамините /канцерогенните вещества , които се образуват при консервиране на храни, пържене, опушване или при използване на нитратна сол/.

3. Притежава абсорбиращи свойства спрямо радиоактивните елементи като Цезий 134 и Цезий 137, стронций, както и към тежките метали /живак, кадмий, олово, цинк, хром./

4. Свързва и елиминира амоняка от клетките.

5. Елиминира млечната киселина от мускулите и подобрява мускулния тонус (подходящ за прилагане при спортисти с цел бързо възстановяване).

6. Снижава риска от развитие на ракови клетки.

7. Нормализира киселинно-алкалния баланс. Това е изключително важно за общото укрепване, защото повечето хора живеят в състояние на излишна киселинност, предизвикана най- вече от лошо или неправилно хранене. Помага на организма да регулира биохимичния си баланс. Подобрява усвояването на другите нутриенти от организма.

8. Пречиства бъбреците и жлъчката от песъчинки.

9. Единственият минерал, който помага при обилно изпотяване предизвикано от нервни проблеми.

10. Нормализира кръвното налягане, премахва безсънието, потенето, напрегнатостта. Хората, употребяващи клиноптилолит, не познават болести като рак, язви, гастрити, колити, проблеми на сърдечно-съдовата и нервната система.

11 .Намалява симптомите на алергии. Улавя някои от алергените и антигени, които предизвикват алергии, мигрена, астма.

12. Стабилизира функцията на имунната система осигурявайки ѝ перфектна защита в борбата с различни болест. Действа в широк антивирусен спектър. Клиноптилолитът не засилва директно имунната система, но позволява тя да функционира оптимално чрез премахване на токсини, вируси, дрожди, бактерии и гъбички, които могат да потиснат имунната функция и производството на хормони. Много хора съобщават за чувство на повишена енергия, яснота на съзнанието и жизненост.

13. За лечение на инфекции на пикочните пътища и зъбната плака.

14. Прилагането на клиноптилолит вътрешно и под формата на пудра показва отлични резултати при лекуването на кожни проблеми, акне, псориазис и вкякакъв тип рани.

15. Подпомага процесите на детоксикация на черния дроб, като намалява неговата токсичност.

16. Подобрява имунитета и устойчивостта на организма към стреса.

17. Стимулира перисталтиката на червата, като по този начин допринася за цялостното здраве.

18. Подпомага отстраняването на свободните радикали от тялото.

19. Действайки като сорбент и препарат за почистване на клетките на организма, помага за установяване и поддържане на здравето на клетъчно ниво.

20. Помага за поддържането здравината на клетъчните мембрани, като по този начин намаляват възможностите за злокачествени туморни образувания.

Благоприятно влияе върху процеса на храносмилане, отделяне на токсините и нормализиране на минералния обмен в организма, биохимичните показатели на кръвта, укрепва имунната система, подпомага потентността и издръжливостта, ефективен при алергии, злоупотреба с алкохол и храни, коригира наднорменото тегло, повишава хемоглобина, ефективен при рани, изгаряния, кожни и козметични проблеми, премахва целулита, ефективно средство срещу гъбички, транспортира кръвната захар в клетките, без помощта на инсулин.

Няма противопоказания, възрастови ограничения, нито странични явления.

 

GOLDEN SNAIL - производител: "АЛЕКС 1977" ЕООД / с ръководител на проекта проф. Павлина Долашка/.

Създадени след успешни научни изследвания в сътрудничество с редица престижни чуждестранни научни лаборатории и са на основата на натурални компоненти, като висококачествен пречистен екстракт от градински охлюв Helix aspersa и от различни растителни видове.

Продуктите спомагат за ускоряване на регенерирането на тъканите и подсилват имунната система на организма. 

Не съдържат парабени, силикони и изкуствени оцветители, за да не предизвикват алергични реакции.

Подходящи са за всеки тип кожа и за всяка възраст, както за мъже, така и за жени. Уникалните свойства на разработените продукти се дължат на екстракта извлечен от градинския охлюв от вида Helix aspersa, който съдържа изключително важни и ценни компоненти като колаген, еластин, алантоин, глюкозамингликани, протеогликани, пептиди и гликопептиди, гликолова киселина, витамини А, С и Е. Активните съставки са много близки по състав и структура до тези в човешкия организъм, което подпомага процесите на възстановяване и регенериране на кожата. Видимо намалява дълбочината на бръчкитe. Екстрактът от охлюви успешно защитава и предпазва кожата от вредните въздействия на околната среда, предизвикващи преждевременно стареене. 

 

ТОБЕКС КО ЕООД - доказал се производител на шипково масло, висококачествени сапуни, създадени на базата на натурални съставки /шипкашипково маслоекстракт от градински охлюврозова водачерен кимионхималайска сол.../ и хранителни добавки, с основна съставка именно студено пресован плод от шипка

Шипковото масло е един безценен природен дар за човешката кожа, то е предназначено за нанасяне върху кожа, която показва признаци на остаряване, загуба на еластичност и  свеж тен в условията на стрес и висока степен  на замърсяване на околната среда.  Подхранва кожата с жизненоважни  съставки и ускорява образуването на нови клетки. Съдържащите се в него незаменими мастни киселини (Омега-3 и Омега-6),  витамини и биофлавоноиди са изключително важни за кожата със своето  благотворно здравословно влияние при  възстановяването на кожните структури (дермис, колаген и еластин, клетъчни мембрани и т.н)

Rhodosorb-FARER

„Еко-Тех” е първата частна фирма в България, която се занимава с обработка и разпространение на 100% Натурален Зеолит/ Клиноптилолит.

От 20 години работи върху изследвания и разработки на природните минерали-зеолити, намиращи се в Източните Родопи. На базата на този опит създават специална технология за тристепенна активация на природния зеолит.

Продуктите Rhodosorb са най-висококачествените на пазара природни клиноптилолитови хранителни добавки, произведени специално за консумация от човека.

Предлагат продукти от най-качествения Клиноптилолитов Зеолит в света, обработен по иновативна технология, с цел да постигнем максимален здравен ефект за всеки. Важно е да се знае, че в производствения процес не се използват никакви химични вещества и консерванти, т.е. това са 100 % природни продукти. Технологичната документация за производство на цялата серия хранителни добавки Rhodosorb отговаря на изискванията на Европейския съюз (Регламенти ЕО №1881/2006 и № 629/2008), а самите продукти са преминали токсикологични и микробиологични изследвания, и са регистрирани в Дирекцията по безопасност на храните (№ 1490/18.5.2011 г.).

Търговската марка Rhodosor e защитена в 27 европейски страни.