За нас

КОНТЕСА БГ ЕООД се стреми да Ви предложи най - доброто и лечебното от НАТУРАЛНАТА БЪЛГАРСКА КОЗМЕТИКА. 

Ние сме официални Дистрибутори на БАН - на марките: 

SeaStars, Black SeaStars, Solilug  (разработени на базата на Стабилизирана Черноморска луга и лечебна кал от Поморийското и Бургаското солени езера), произведени от ИОНХ-БАН /с ръководител на проекта доц. Стефка Тепавичарова/. Продуктите са подходящи за ТАЛАСОТЕРАПИЯ, с доказан лечебен, профилактичен и козметичен ефект. 

Широко е приложението им в SPA, Wellness, физиотерапевтични и фитнес центрове, спортната медицина, балнеосанаториуми, козметични студия, сауни, в домашни условия.

Съдържат богат, важен във физиологично отношение минерален състав, микроводорасли и микрофауна, типични за нашите солени езера. Съдържанието на биогенния елемент магнезий е доминиращо.

Минерализират организма. Стимулират защитните реакции и регенеративните тъканни процеси.

Имат широк антимикробен спектър - оказват изразено противовъзпалително и антисептично действие.

Приложими са и при лечение на ревматизъм, артрози, дископатия, възпаление на околоставните тъкани, радикулит, неврити, мускулни болки, в спортната медицина, кожни раздразнения и заболявания (псориазис, акне), настинка, нервно напрежение, депресия, грип, ларингит, фарингит , синуити, възпаления в устната кухина, пародонтоза и др.

 

GOLDEN SNAIL - производител: "АЛЕКС 1977" ЕООД / с ръководител на проекта проф. Павлина Долашка/.

Създадени след успешни научни изследвания в сътрудничество с редица престижни чуждестранни научни лаборатории и са на основата на натурални компоненти, като висококачествен пречистен екстракт от градински охлюв Helix aspersa и от различни растителни видове.

Продуктите спомагат за ускоряване на регенерирането на тъканите и подсилват имунната система на организма. 

Не съдържат парабени, силикони и изкуствени оцветители, за да не предизвикват алергични реакции.

Подходящи са за всеки тип кожа и за всяка възраст, както за мъже, така и за жени. Уникалните свойства на разработените продукти се дължат на екстракта извлечен от градинския охлюв от вида Helix aspersa, който съдържа изключително важни и ценни компоненти като колаген, еластин, алантоин, глюкозамингликани, протеогликани, пептиди и гликопептиди, гликолова киселина, витамини А, С и Е. Активните съставки са много близки по състав и структура до тези в човешкия организъм, което подпомага процесите на възстановяване и регенериране на кожата. Видимо намалява дълбочината на бръчкитe. Екстрактът от охлюви успешно защитава и предпазва кожата от вредните въздействия на околната среда, предизвикващи преждевременно стареене. 

 

ТОБЕКС КО ЕООД - доказал се производител на шипково масло, висококачествени сапуни, създадени на базата на натурални съставки /шипкашипково маслоекстракт от градински охлюврозова водачерен кимионхималайска сол.../ и хранителни добавки, с основна съставка именно студено пресован плод от шипка

Шипковото масло е един безценен природен дар за човешката кожа, то е предназначено за нанасяне върху кожа, която показва признаци на остаряване, загуба на еластичност и  свеж тен в условията на стрес и висока степен  на замърсяване на околната среда.  Подхранва кожата с жизненоважни  съставки и ускорява образуването на нови клетки. Съдържащите се в него незаменими мастни киселини (Омега-3 и Омега-6),  витамини и биофлавоноиди са изключително важни за кожата със своето  благотворно здравословно влияние при  възстановяването на кожните структури (дермис, колаген и еластин, клетъчни мембрани и т.н)

 

AVIA - производител БРЕДИС ООД

Марката AVIA се налага на пазара през последните години, като предлага на потребителя чисти и здравословни продукти, изцяло базирани на натурална хума, която има силно енергийно  и антисептично действие. 

Съдържа всички минерални соли, от които се нуждае човешкото тяло, не съдаржа бактерии.                               

Лечението с хума помага при заболявания на опорно-двигателния апарат на нервната система, при кожни проблеми, псориазис и целулит. Тя е комбинация от полезни вещества, които действат регенериращо на организма.  

Използването на хума по време на детоксикация помага за освобождаване на токсините от организма и за алкализиране на тялото.                                                                  

Регулира растежа и развитието на клетките в тялото. 

                                                     

Помага за възстановяване на PН баланса в тялото и стабилизира електромагнитната ни система.  

                                                                            

Може да се използва по много начини. Външно приложение - за компреси и лапи при главоболие, екзема, акне, ожулване, разтягане на сухожилията и бактериални инфекции. Използването и за масаж или маска за лице осигурява дълбоко пречистване и подмладяване на кожата. При рани хумата абсорбира всички гнойни образувания от организма. Бори се със свободните радикали, които водят до увреждане и стареене на клетките.

 

 

Rhodosorb

„Еко-Тех” е първата частна фирма в България, която се занимава с обработка и разпространение на 100% Натурален Зеолит/ Клиноптилолит.

От 20 години работи върху изследвания и разработки на природните минерали-зеолити, намиращи се в Източните Родопи. На базата на този опит създават специална технология за тристепенна активация на природния зеолит.

Продуктите Rhodosorb са най-висококачествените на пазара природни клиноптилолитови хранителни добавки, произведени специално за консумация от човека.

Предлагат продукти от най-качествения Клиноптилолитов Зеолит в света, обработен по иновативна технология, с цел да постигнем максимален здравен ефект за всеки. Важно е да се знае, че в производствения процес не се използват никакви химични вещества и консерванти, т.е. това са 100 % природни продукти. Технологичната документация за производство на цялата серия хранителни добавки Rhodosorb отговаря на изискванията на Европейския съюз (Регламенти ЕО №1881/2006 и № 629/2008), а самите продукти са преминали токсикологични и микробиологични изследвания, и са регистрирани в Дирекцията по безопасност на храните (№ 1490/18.5.2011 г.).

Търговската марка Rhodosor e защитена в 27 европейски страни.